10. kesäkuuta 2018

Tarinavyyhti 2 vuotta: Kylmät väreet


Blogin virallinen syntymäpäivä! Kaksi vuotta sitten julkaisin ensimmäisen tekstini blogissa, ja siten katson kesäkuun 10:nnen päivän olevan blogin syntymäpäivä. Kesäkuun aikana blogissa käydään läpi viimeisen 12 kuukauden aikana julkaistut tarinat. Tässä osassa tehdään katsahdus tarinoihin, jotka karmivat selkäpiitä – toivottavasti ainakin! Kauhustooreja tuli kirjoitettua yllättävän vähän näin toisena vuonna, mutta ei hätää: kiero mieleni on täynnä loistavia kauhunovelli-ideoita.


Viime kesänä minulla oli muutaman viikon ”kidnappaus-buumi”. Eli siis katsoin todella paljon dokumentteja, jotka kertoivat kidnappauksista, ja luin uutisia ja artikkeleita tällaisista tapauksista. Siitähän syttyi inspiraatio, kun aloin miettiä, miten kirjoittaisin kidnappaus-tarinan vähän uudella vivahteella ja mihin aikakauteen sijoittaisin sen. Näin syntyi Tuire. Saamani palautteen perusteella tämä stoori onnistuu aika hyvin samaan kylmiä väreitä aikaiseksi. Jee!


Viime syksynä, kun Zella oli muuttanut meille, silloinen avopuolisoni totesi minulle, että: ”Mieti, me ei ikinä saada tietää, että kummitteleeko täällä, kun laitetaan vaan kaikki äänet kissan syyksi!” Ja siitä se idea lähti. Lisäksi syksyllä 2017 luin twiiteistä tehtyä Dear David -tarinaa, joka tosin silloin ei ollut vielä lähelläkään loppua. Siitä sain lisäpotkua kauhunovellin kirjoittamiseen. Tämä stoori ja tuo Tuire-novelli ovat myös oivia esimerkkejä siitä, kun olen tehnyt jopa tuntien taustatutkimuksia saadakseni hahmoille sopivat nimet, mutta myös aikakausiin sopivat nimet. Holmbergien talossa saa muuten varmasti vielä jatkoa! (Ja psst, lue Dear Davidista täältä!) 


Blogin ensimmäinen jatkis sai alkunsa siitä, että uskon kohtaloon enkä sattumiin. Tämän pohjalta aloin suunnitella erilaisia henkilöhahmoja sekä sitä, miten saisin niiden elämät ja näkökulmat risteytymään keskenään. 10-osaisen jatkiksen tavoitteena on pallotella moraalikäsityksiä: kuka sitten loppujen lopuksi onkaan Myrkyllinen ihminen – vai onko niitä enemmänkin tässä tarinassa? Olen jo aloittanut suunnittelemaan seuraavaa samantapaista jatkokertomusta, jossa näkökulma vaihtuisi useamman henkilön kesken.


Lue lisää tarinoita tarinoiden takaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti